POLITIONEEL MOTORBEGELEIDINGSTRAININGEN

 

  • International Security Partners
  • Team Swanborn

 

In 2005 heeft Team Swanborn voor de eerste maal van vier keer in totaal de aanbesteding voor het trainen en opleiden van DVVO, Dienst Vervoer en Ondersteuning van het Ministerie van Defensie gegund gekregen. De aanbesteding was gericht op het opleiden en trainen van Herenchauffeurs Defensie breed en voor Militairen die zich wilde voorbereiden op een baan in de burgermaatschappij. Team Swanborn werd door de Koninklijke Marechaussee (Motorpoule te Den Haag) gevraagd gezamenlijk de training “motor begeleiding” uit te voeren. Team Swanborn leverde twee instructie voertuigen met dubbele bediening, twee gekwalificeerde instructeurs en vier Defensie (DVVO) cursisten. De motorpoule leverde, twee spitsen, een statisch voor, flankrijders en afsluiters (±zes à zeven motoren met Marechaussee berijder). Deze samenwerking was uniek en voorzag in zowel de behoefte bij de Marechaussee als bij de Chauffeurs van DVVO om gezamenlijk de procedures en vaardigheden te kunnen oefenen. Veel Herenchauffeurs van verschillende Ministeries hebben Tim gevraagd om een dergelijke training, helaas is daar nog nooit in voorzien anders dan in voornoemde samenwerking. Tim Swanborn heeft in zijn werkzame periode bij ISP voortgezette motor trainingen verzorgd. Naast de vereiste rij- en instructie bewijzen heeft hij dit vak geleerd van de verschillende ISP en Prodrive collega’s. Allen hebben een uitgebreide en jarenlange motor ervaring bij de verschillende Politie Verkeersgroepen, Politie Rotterdam en Amsterdam en de Politie Academie te Apeldoorn.

 

 

  • Openbare weg, zit- stuurhouding, positie provinciaal en op de snelweg, inhalen, bochten, remmen, accelereren, zijwind, kijktechniek.
  • Oefenterrein, remmen met en zonder ABS, voor en achter, noodstop in de bocht met en zonder grind / glad / band, bochtentechniek.
  • Motorbegeleiding, samenwerking met Spitsen, Statisch voor, Flank rijders, Afsluiters;
  • Motor Rijopleiding, bijzondere verrichtingen, stoppen terug schakelen doorrijden, achtje, vierkant, slalom, halve draai, verkeersdeelname.