NOORWEGEN, SNEEUW EN IJS TRAININGEN

 

  • Prodrive Training
  • Chiel Bos Noorwegen Experience
  • Dolf Dekking Events
  • Team Swanborn

 

Tim Swanborn heeft bij Prodrive Training voor het eerst kennis gemaakt met Sneeuw en IJs trainingen in Scandinavië, Finland om precies te zijn. Het rijden op de Scandinavische “Nokian” winterbanden met of zonder spikes aan de buitenzijde van de band maken rijden op de sneeuw in Finland en Noorwegen tot een unieke en meer dan uitstekende voertuigbeheersingsoefening. Bijvoorbeeld het gecontroleerd “slippen”, driften met de auto kan hier uitstekend geleerd worden. Tim Swanborn heeft een jarenlange ervaring in het rijden in Scandinavië, op de openbare weg en op oefenterreinen “bevroren meren” menig directiechauffeur heeft hier zijn ultieme voertuigbeheersingstraining ondergaan. Tim zijn ervaring is dat als je cursisten door hun eigen grenzen op een hoger niveau wil brengen, dat het rijden in bijvoorbeeld Noorwegen daar uitermate geschikt voor is. Vaak wordt er gedacht dat dit soort reizen plezier tripjes zijn maar niets is minder waar, dagelijks wordt er onder winterse omstandigheden vele kilometers gereden en of vele uren getraind iedere dag van de vier dagen wordt er minimaal zes uur getraind. Natuurlijk is het dan, na gedane arbeid, goed vertoeven in het Hotel. Maar van alle chauffeurs die daar samen met Tim getraind hebben, heeft er geen één spijt gehad. Sterker nog veel zijn er een tweede of derde keer naar toe gegaan. Noorwegen IJs en Sneeuw Trainingen dragen door het bereiken van een sterk verbeterde voertuigbeheersing bij aan een veiliger verkeersgedrag en bieden meer mogelijkheden in de beveiligingstechnische vaardigheden.

 

 

  • Openbare weg, stuurmethoden, kijktechniek, remtechnieken, koppel en schakel technieken ook automaat, driften in bochten.
  • Oefenterrein, stuurmethoden, kijktechniek, driften in voor- en achterwiel aangedreven voertuigen, rijden van korte circuits.